Tervetuloa sivustolleni! Täällä kirjoitan tarinoita suvuistani ja kotiseudustani sukututkimusharrastukseeni liittyen. Tarinoiden sisältö on kerätty muistitiedoista ja valokuvista, luettu, kuultu, tutkittu ja tulkittu seurakuntien dokumenteista, kirjoista, lehdistä, päiväkirjoista, kirjeistä yms. Kaikki kiitos, kritiikki ja tieto on tervetullutta,koska uteliaisuuteni näihin asioihin on loputon....Käytetty lähdemateriaali tulee kirjoituksissa tavalla tai toisella esiin. Kuvat ovat pääasiassa omiani tai sukulaisilta saatuja. Mikäli joku kokee tarpeelliseksi lainata tekstin osia, tulee lähdetieto merkitä oheen. Kokonaisen tarinan tai valokuvan käyttämiseen on kysyttävä minulta lupa. Mukavia hetkiä tarinoideni parissa!

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Mäkelän mummu ja pappa

Kuvassa Iivari ja Lyyli tyttäriensä Eevan ja Siskon kanssa.
Iivari Kallenpoika Mäkelä syntyi 1879 Kurun Hainarin Mäkelässä. Hänen vanhempansa olivat Kalle Antinpoika Mäkelä ja Anna Eveliina Matintytär os. Leppämäki. Anna oli Kallen kolmas vaimo. Kaikkiaan Kallella oli 14 lasta, joista kahdeksan Annan kanssa.

Lydia (Lyyli) Aleksandra Aalto syntyi 1891 Kurussa Riuttaskorven Suutarilassa. Hänen vanhempansa olivat Ananias Kallenpoika Aalto Kurun Riuttaskorven Taivaljärveltä ja Aleksandra Sefaniuksentytär Kurun Olkitaipaleen Rajamäestä. Ananiaksella ja Aleksandralla oli Lyylin lisäksi seitsemän muuta lasta. Lyylin sisarukset olivat Kalle, Iida, Väinö, Paavo, Tyyne, Uuno ja Vieno Anna-Liisa.

Iivari ja Lyyli Mäkelä asuivat ensin Kurun Karjulan Koskella, missä Iivarin veli Oskari oli isäntänä, mutta muuttivat sitten myöhemmin Karjulankylään Huumolle omaan taloon. Iivarilla ja Lyylillä oli viisi lasta - mummuni Eeva, Sisko, Paavo ja pienenä kuolleet kaksoset Eila ja Pentti. Eeva meni aikanaan naimisiin Antti Kantojärven kanssa ja Sisko Urho Koskisen kanssa.

Iivari kuoli 1947 ja Lyyli 1963. Iivarin ja Lyylin lisäksi myös lapsista Paavo ja kaksoset Eila ja Pentti on haudattu Kurun hautausmaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti