Tervetuloa sivustolleni! Täällä kirjoitan tarinoita suvuistani ja kotiseudustani sukututkimusharrastukseeni liittyen. Tarinoiden sisältö on kerätty muistitiedoista ja valokuvista, luettu, kuultu, tutkittu ja tulkittu seurakuntien dokumenteista, kirjoista, lehdistä, päiväkirjoista, kirjeistä yms. Kaikki kiitos, kritiikki ja tieto on tervetullutta,koska uteliaisuuteni näihin asioihin on loputon....Käytetty lähdemateriaali tulee kirjoituksissa tavalla tai toisella esiin. Kuvat ovat pääasiassa omiani tai sukulaisilta saatuja. Mikäli joku kokee tarpeelliseksi lainata tekstin osia, tulee lähdetieto merkitä oheen. Kokonaisen tarinan tai valokuvan käyttämiseen on kysyttävä minulta lupa. Mukavia hetkiä tarinoideni parissa!

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Edla Karoliina 1853 - 1921

Edla Karoliina Aatuntytär syntyi 10.8.1853 Ruovedellä Siikalahden kylässä Siukolan torpassa ja oli neljänneksi vanhin Aatu (Adolf) Joakimin ja Reetta Liisan kymmenestä lapsesta. Edla vihittiin Matti Juhonpoika Kantojärven kanssa Kurussa kesäkuussa 1877.
Edlan ja Matin vihkiminen Kuru 3.6.1877
Samana vuonna 1877 Edla ja Matti alkoivat isännöidä Kantojärven torppaa Kurun Petäjälammin kylässä. Edlalle ja Matille syntyi seitsemän lasta. Yksi lapsista kuoli aivan pienenä - huhtikuussa 1895 syntynyt Elsa kuoli kuukauden ikäisenä toukokuussa. Matti kuoli helmikuussa 1895, joten hän ei ehtinyt nähdä nuorinta lastaan ollenkaan. Tuolloin keväällä 1895 muista lapsista olivat  Antto 16-vuotias, Aina Vilhelmiina 14-vuotias, Hilja 12-vuotias, Olga 9-vuotias, Hulda 4-vuotias ja Lahja 3-vuotias. Vanhimmista lapsista oli talon töissä ja lastenhoidossa apua, mutta Kantojärvellä asuivat tuolloin myös Edlan anoppi Greta  Leena puolisonsa Manun  sekä poikansa Hermannin kanssa, joista varmasti oli Edlalle paljon apua. Edlan sisarista ainakin Eerika ja Eeva asuivat lähellä Muroleessa ja vanhoissa valokuvissa on kuvattuna yhdessä serkuksia, joten voi ajatella yhteistä elämää olleen niin työn kuin huvinkin merkeissä.

Edla Karoliina Kantojärvi
Matin kuolemasta kymmenen vuoden kuluttua 1905 Edla avioitui toisen kerran Juho Tobiaanpoika Korpelan kanssa. Yhteisiä lapsia heillä ei ollut. Juho kuoli yhdeksän vuotta ennen Edlaa ja Edla 1.11.1921 Kurussa. Tuolloin Kantojärvellä isännöi Edlan vanhin poika Antto puolisonsa Annan kanssa. Edlan kuollessa heidän lapsistaan nuorin Väinö oli 2-vuotias ja vanhin Hilma jo 16-vuotias, joten myös lapsenlapset ehtivät hänen hoidossaan olla ja vanhimpien tiedän Edlan hyvin muistaneenkin. Edla on haudattu Kurun Tammikankaan hautausmaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti