Tervetuloa sivustolleni! Täällä kirjoitan tarinoita suvuistani ja kotiseudustani sukututkimusharrastukseeni liittyen. Tarinoiden sisältö on kerätty muistitiedoista ja valokuvista, luettu, kuultu, tutkittu ja tulkittu seurakuntien dokumenteista, kirjoista, lehdistä, päiväkirjoista, kirjeistä yms. Kaikki kiitos, kritiikki ja tieto on tervetullutta,koska uteliaisuuteni näihin asioihin on loputon....Käytetty lähdemateriaali tulee kirjoituksissa tavalla tai toisella esiin. Kuvat ovat pääasiassa omiani tai sukulaisilta saatuja. Mikäli joku kokee tarpeelliseksi lainata tekstin osia, tulee lähdetieto merkitä oheen. Kokonaisen tarinan tai valokuvan käyttämiseen on kysyttävä minulta lupa. Mukavia hetkiä tarinoideni parissa!

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kahdestoista joulukortti


Joulukorttitarinoideni kahdestoista joulukortti kuvaa jouluevankeliumin lukuhetkeä, mihin koko perhe on kokoontunut. Perheen isä on lukijana ja huonetta koristavat jouluun liittyvät himmeli ja haarakynttelikkö. Tämä joulukortti on tullut isoisoäidilleni Anna Maria Kantojärvelle (1885-1943) jouluna 1938 Olga ja Juho Koivuselta. Olga Pauliina Koivunen (1863-1948) oli Annan puolison Antto Emil Kantojärven (1879-1934) pikkuserkku. Olgan puoliso oli suutari Juho Koivunen. Koivuset asuivat Petäjälamminkylässä Kurussa kuten Kantojärvetkin. Pikkuserkusten äidit Hedda Eveliina Niinimäki ja Edla Karoliina Kantojärvi olivat serkukset. Hedda Eveliina, Elinanakin puhuteltu, oli puolisonsa Kallen kanssa Antto Emilin kummeja ja Anton vanhemmat Matti ja Edla Kantojärvi puolestaan olivat Olgan veljen Karl Emilin kummeja. Kalle ja Hedda olivat tulleet vanhimpien lastensa kanssa Petäjälamminkylään Niinimäen torppaan vuonna 1877 Olgan ollessa 14-vuotias.  Olgan äiti Hedda syntyi Ruovedellä ja muutti  vuonna 1856 Kuruun, missä sitten avioitui vuonna 1862. Heddan äiti Anna (1817-1895) ja Edlan isä Adolf Joakim (1822-1886) olivat sisarukset Ruovedeltä Liimolasta.

2 kommenttia:

 1. Hei Satu,
  Mielenkiinnolla olen lukenut muutamia kirjoituksiasi.
  Pieni oikaisu yllämainittuun Kallen ja Heddan vihkivuoteen: Salenius vihki heidät 2. marraskuuta 1862 Kurun Karjulassa. Hedda Eveliinan puoliso Kalle (Carl Gustav) oli Matias Tuomaanpoika Kosken ja Maija Stiina Heikkilän poika.
  Ystävälliset terveiset Oulusta,
  elli niinimäki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elli ja kiitos, myös tuosta huomiosta vihkivuoden suhteen. Mukava olisi kuulla tuosta sukuhaarasta lisää. Minulla on myös muutama valokuva, joista voisit jotakin tietää.Voit kirjoittaa minulle sähköpostiin satukjarvi@hotmail.com

   Poista