Tervetuloa sivustolleni! Täällä kirjoitan tarinoita suvuistani ja kotiseudustani sukututkimusharrastukseeni liittyen. Tarinoiden sisältö on kerätty muistitiedoista ja valokuvista, luettu, kuultu, tutkittu ja tulkittu seurakuntien dokumenteista, kirjoista, lehdistä, päiväkirjoista, kirjeistä yms. Kaikki kiitos, kritiikki ja tieto on tervetullutta,koska uteliaisuuteni näihin asioihin on loputon....Käytetty lähdemateriaali tulee kirjoituksissa tavalla tai toisella esiin. Kuvat ovat pääasiassa omiani tai sukulaisilta saatuja. Mikäli joku kokee tarpeelliseksi lainata tekstin osia, tulee lähdetieto merkitä oheen. Kokonaisen tarinan tai valokuvan käyttämiseen on kysyttävä minulta lupa. Mukavia hetkiä tarinoideni parissa!

perjantai 7. joulukuuta 2012

Pyhä nyt on jouluyö

Anna Maria Kantojärvi os. Uotila (1885-1943) sai jouluna 1939 joulukortin Kuruun Kantojärvelle Länsi-Teiskosta veljensä perheeltä. Emäntä Anna Kantojärvelle osoitetussa kortissa on takana itse kirjoitetulla, todennäköisesti veljenvaimon Marjaanan (1873-1952) käsialalla teksti "Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta toivoo Keskiset". Kortti on leimattu 22. joulukuuta 1939 Länsi-Teiskossa. Annan isoveli, Uotilan Kallen (1858-1929) ja Idan (1856-1928) lapsista vanhin Kalle Jaakko (1878-1954) otti perheen perustettuaan sukunimen Keskinen. Kortin etupuolella toivotetaan myös rauhallista joulua toivotukseen sopivalla kuvalla, missä taivaalta joulutähti loistaa kylän yllä valaisten erityisesti kirkkoa.

Tämä seitsemännen päivän joulukortti jatkaa muutama päivä sitten tässä blogissa aloitettua joulukorttitarinoiden sarjaa ja siihen sopii hyvin Eino Leinon runo; Mökit nukkuu lumiset, nukkuu hankitantereet, tuikkii taivaan tähtivyö, pyhä nyt on jouluyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti